METASZÓTÁR

1 tonna kerozint éget másodpercenként

Az árjamatematika éttermiségi ága. A tudományágat legjobban Puzsér Róbert ayahuasca-szeánszai röpitík előre (progresszió). Hívei elsősorban jómódú, de emellett a reáltudományokhoz rettenetesen buta éttermiségiek, akik az egykulcsos adónak, a dr. miniszterelnöki kormányzásnak és a jól pörgő gazdaságnak hála sokat, gyakran, és messze röpülnek, de nem értik, hogy miért, és nem értik, hogyan működik a röpülőgép. Puzsér jelentette ki egy előadásán, nyomatékosan meg is ismételve az állítását, miszerint az új Airbus másodpercenként 1 tonna kerozint éget el.

8–25%

A woke–muciológia szavahihetőségének fokmérője. A genderelméletet kiötlő áltudósok tényként hangoztatják, hogy a homoszexuálisok annak születnek, ezért igazi tudósok (genetikusok) eltökélten keresték az ezért felelős gént – köznyelvi nevén a buzigént. Ezt fél évszázad kutatásai során sem találták meg, beleértve egy rendkívüli léptékű, csaknem félmillió homoszexuálist érintő, 2019-es vizsgálatot. A tudomány eredményei szerint a homoszexualitást elsősorban társas és társadalmi körülmények okozzák, vagyis meggyőzéssel terjed. A hajlamosító tényezők közt azonban a gyerekkori traumák és az érzelmi labilitás mellett valóban vannak genetikai okok: nem egy gén megléte vagy hiánya, hanem bizonyos genetikai zavar okozhat 8–25%-os veleszületett homoszexuális hajlamot az érintetteknél. Tudományosan megdőlt tehát a „born this way” propaganda, amely mindössze 8–25% igazságot tartalmaz.

Arborétum

A mélyszegénység és a kilátástalan élethelyzetek fokmérője. Egy pécsi költő–lektor és történész felesége a 2022-es Fidesz-kétharmad után döntött úgy, hogy mindenüket hátrahagyva, eladva Spanyolországba akarnak költözni, mert az ország teljesen élhetetlenné vált/válik. A házuk vevőjének ajándékoznák a több ezer kötetes irodalmi és muciológiai könyvtárukat is. A Telex propagandavideójában szomorú zenei aláfestéssel közölték a tragédiájukat, hogy ez a szenvedő házaspár nem talál vevőt, mert a házuk egy 80 áras birtokon áll, és tartozik hozzá egy 40 áras arborétum is.
 

Árjamatek

A számolás német módja, ami annyira tüchtig, pünktlich, precíz, hogy csakis vereségbe torkollhat, avagy „elszámolja magát”, mint általában a németek, akik árjamatematikát használnak a hagyományos helyett. (A rendes fizikát a felsőbbrendű németek „zsidó tudománynak” minősítették, és helyette bevezették a világjég-elméletre alapuló árja fizikát.)

Ayahuasca

Belpest kultikus itala, mely elfogyasztása után elképesztő önbizalmat kölcsönöz a világ dolgaiból igencsak kimért tudással rendelkező humánéttermiségi számára. A vörös, szekfűszerű, hegyes levelek magyarok számára erősen mérgezőek. A belőlük kinyert főzet hatására a fogyasztó éttermiségi függetlennek képzelheti magát. Harmadik pólusokat képzelhet minden bukott ballib, vagy átdobott CIA-ügynök felbukkanásakor, és az MSZP-től felnyalt fizetésével a számláján is a Centrum aposotolának hirdetheti magát az általa elfoglalt hat bulinegyedi utca bármelyikében, amíg egy dékás polgármester ki nem teszi onnan a szűrét. (lásd még: régen volt, és akkor is csak kevés)

Bajcsy-Zsilinszky Endre

Jogász, katona, újságíró és nacionalista politikus, akit 1919-ben a bolsevikok hurcoltak meg, majd 1944-ben a nácik. A bolsevikok fogságából szökéssel menekült meg. A második világháború kitörésétől kezdve ellenezte a német térnyerést, a közép-európai népek összefogását sürgette. Magyarország német megszállásának napján letartóztatta a Gestapo. Pisztolyával tüzet nyitott a bejárati ajtón keresztül a betolakodókra, akik a legenda szerint reggeli borotválkozás közben törtek rá. A tűzharcban megsebesült. Októberben szabadult ki a kormány közbenjárására, egyből a németellenes nemzeti ellenállás vezetője lett, amiért ismét letartóztatták a nácik, majd 1944 karácsonyán felakasztották.

Bocs, Lyákob!

Jakab Péter addig követelte a bocsánatkérést az állítólagos zsidózásunk miatt, amíg agyonbukta magát. Az elégtétel érzése egyre inkább átfordul szánalomba, mert ilyen mélységben már nincs sportértéke a kárörömnek. (Fiatalabbak kedvéért: Jakab Péter egy ellenzéki politikus volt Magyarországon.)

Deprimált régiók

Magyarország legfejlettebb és leggazdagabb településeinek hálózata, ahol a lakosság rendkívül szomorú amiatt, amiért esetleg másoknak máshol valódi nehézségeik vannak, ám mivel az univerzum összes szerencsétlensége miatt Orbán Viktort okolják, ezért tehetetlenségükben igyekeznek minél szélesebb közönség előtt látványosan nyafogni és magukat sajnálni. (lásd még: nyiff-nyaff)

Éttermiségi

A saját fingját a belterjes haveri körében körbeszagoltató értelmiségi valós értékén kezelése.

Építenek belőle egy 1500 tonnásat

Utalás arra, hogy a németek nem gondolkodni, mérlegelni kezdenek, ha nem sikerül nekik valami, hanem még erősebben nyomják, és építenek belőle egy még nagyobbat. A világháborús német harckocsi-tervek csúcsa az 1500 tonnásra tervezett P1500-as volt, amellyel mindössze azt hagyták figyelmen kívül, hogy a 70 tonnás Tigris II is elsüllyedt a Sárrét mocsaraiban, a 188 tonnás Maus prototípusa alatt pedig kimozdultak a gyárudvar betonlapjai. (lásd még: Sárrét)

Fadíszítés

Kommunista bűnözők és kollaboránsok kiiktatásának 1919. augusztusától viszonylag elterjedt módja (nyári karácsonyfa), a legenda szerint elsősorban szilvafák által. (lásd még: Prónay Pál)

Fontos szállítmány

A Putyin hadigépezetének elsorvasztását célzó EU-s szankciókról menet közben kiderült, hogy az élet sokkal rugalmasabb az uniós bürokrata–politikusok szólamainál. Az orosz kőolaj például Indiában annyira átitatódik morállal, hogy ha onnan hajóztatják a szárazföldi olajvezetékek helyett, akkor már beveszik a kényes gyomrú európai finomítók. A legügyesebb megoldás mégis a hollandoké és a cseheké. A hollandok azt mondták egy orosz eredetű rakományt hozó hajójukra, hogy „fontos szállítmányt” hoz, amivel – a reakciókból ítélve – tényleg megszűnt arra az esetre a szankciók hatálya. A csehek azzal a szöveggel támasztották alá a szankcionált orosz áru vásárlását, hogy valójában nem is volt rá szükségük, és ettől aztán az egész progresszív közvélemény úgy tekintett rá, mintha a vásárlás meg se történt volna.

Független éttermiségi

MSZP-s pénzből egzisztáló, fideszgyűlölő éttermiségi. (lásd még: régen volt, és akkor is csak kevés)

Geciputtony

Két német, leszbikus lelkésznő gyerekpótléka. Ők voltak, akik közös gyereket szerettek volna, és egy videóriportban mutogatták a hordozható spermatárolójukat, amelyet vittek magukkal és még a kocsijuk hátsó ülésére is bekötötték a biztonsági övvel. Azóta győzött a progresszió, és egyikük megszülte a közös gyereküket.

Gehupo (Geheime Humorspolizei)

A leendő, de csírájában máris létező humorüldöző hatóság a Negyedik Birodalomban. Az Európai Unió többször kifejezésre juttatta, hogy nem tűri a humort és a gúnyt a saját, felsőbbrendű szerveivel és parádés ötleteivel kapcsolatban.

Hans Gruber

A lenyűgözően pontos és aprólékos németleleplező filmeposz, a Die Hard német főgonosza, aki tökéletes villámháborús tervet eszelt ki a szokás szerint elvhű támadásnak álcázott, de valójában szokás szerint egyszerű rablógyilkosságot célzó akciójára, csakhogy szokás szerint elszámolta magát valahol menet közben. (lásd még: árja matek, írek)

Hegyektől a tengerig

From the mountains to the sea / Hungary will be free! Egy magára valamit adó társadalomgyógyász muciológus nem tűzhet ki célul kevesebbet maga elé, mint azt, hogy Magyarország a hegyektől (Kárpátok) a tengerig (Adria) szabad legyen, hiszen erre kötelezi őt az elnyomottakat felszabadító, a gyengébbnek mindig igazat adó és a dekolonizációt hirdető ideológiai triász. (eredetije: „From the river to the sea / Palestine will be free!”)
 

Írek

Az agresszor németek kódolt megnevezése, mert a Die Hard német változatában németekről írekre változtatták a Nakatomi-tornyot megtámadó terroristák kilétét a már megváltozott német szinkronkészítők. (lásd még: Hans Gruber)

Késői abortusz

Kommunisták abortálása nyomós okból, bármilyen életkorban. A nyomós ok többféle lehet: a) A haza egészsége védelmében abortálni kell a kommunistát; b) Úgyis csak kommunista, ez a beteg élet emberhez méltatlan, tulajdonképpen neki is jobb így; c) A hazának nincsenek olyan anyagi lehetőségei, hogy felelősen kommunistát tudjon vállalni; d) A haza lelkileg még nem felkészült kommunista vállalására, előbb élnie kell; e) A haza nincs abban az élethelyzetben, hogy kommunistát vállaljon, előbb karriert szeretne csinálni; f) A kommunista nem is ember, csak egy sejtcsomó.

Kokián

Növényi eredetű addiktív és pszichoaktív szer, leggyakoribb előfordulási helye között számon tartjuk a Fehér Házat, a liberális frakciók és szerkesztőségek környéki mellékhelyiségeket, illetve a Momentum Mozgalom európai képviselőjének püffedt arcát és villogó szemeit.

Mackensen tábornok

Német első világháborús hadvezér, aki Szerbia 1915-ös és Románia 1916-os legyőzésének kulcsfigurája volt.
 

McCarthy szenátor

Kommunistaellenes fellépéséről és a kommunisták fülön csípését szorgalmazó munkájáról hírhedt egykori amerikai szenátor. A legtöbb mai forrás boszorkányüldözéssel és ártatlanok meghurcolásával vádolja, elhallgatva azt a lényeges apróságot, hogy az általa hírbe hozott külügyminisztériumi alkalmazottak, újságírók, illetve művészek, filmesek, színészek jellemzően valóban kommunista meggyőződésűek, vagy akár párttagok voltak. Legfőbb bűnének a Rosenberg házaspár villamosszékbe kerülését róják fel, azt állítva, hogy a kivégzett házaspár (vagy legalább Ethel Rosenberg) ártatlan volt, azóta azonban nyilvánvalóvá vált, hogy mindketten szovjet kémek voltak.
 

Muciológia

A társadalomtodományok összefoglaló neve. Az ezeket gyakorló tudósemberekről elmondható, hogy tudományos pozícióikat mindenféle komolyan vehető végzettség nélkül, belpesti ismerőseik kapcsolati hálóján keresztül töltik be, és erre a tudományosságukra hivatkozva próbálják befolyásolni a politika menetét. A muciológusok esetleges sztrájkja, országos munkabeszüntetése, netán végleges eltűnése esetén a nem muciológusok semmiféle fennakadást nem észlelnének.

Németek (beleértve az 1866-ig, majd 1938–1945 között újra lelkesen német osztrákokat)

A magyarság legkártékonyabb történelmi ellenségei, akiknek Kr.u. 907 óta mindmáig az a fő külpolitikai céljuk velünk kapcsolatban, hogy hűbéri függésbe taszítsanak és egyúttal élősködjenek rajtunk, amikor pedig ez nem sikerül nekik, akkor elvi alapon rettentő dühösek, és semmilyen sunyi akciótól nem riadnak vissza. A magyarellenes német történelmi bűnök a teljesség igénye nélkül: a tatárjárás közbeni hátbatámadás, a törökdúlás közbeni hátbatámadás, a töröknek odavetés, az ország gyarmati sorba süllyesztése, magyar nemesek kivégzése a vagyonuk megszerzése végett, Magyarország teletelepítése a magyarokra ráuszítható idegen nemzetiségek tömegeivel (→Trianon), Magyarország megtámadtatása a horvát bánnal 1848-ban, Magyarország belerángatása az első világháborúba, magyar területek elcsatolása az együtt elvesztett háború után, menedékadás a Magyarországot tönkretevő, aztán Bécsbe menekülő kommunistáknak, Magyarország belerángatása a második világháborúba, a magyar hadsereg élő pajzsként használata a fronton, sebesült magyar katonák lerugdalása a teherautókról és kirugdalása a házakból, hogy legyen hely a német katonáknak, Magyarország megszállása és kifosztása, a magyar zsidóság elpusztítása, az 1954-es foci világbajnokságunk ellopása, a németes életritmus és hivatali nyelv ránk kényszerítése, a rettenetes pátosz elterjesztése a magyarok körében, örökös erkölcsi kioktatás, folyamatosan a pénzünkre utazás. (lásd még: toxikus germanitás).

Német adósság

Németország a második világháború idején 1,5 milliárd birodalmi márka (2800,3 milliárd Ft) értékben vásárolt Magyarországtól klíring elszámolással élelmiszert, ipari nyersanyagokat és más árucikkeket, amelyekre azt ígérte, hogy majd a háború végeztével fizeti ki azokat – ezt természetesen azóta elsunnyogták a vereségük árnyékában. Magyarország 1944. március 19-i megszállása után, havi részletekben, további 3,1 milliárd pengővel (3902,1 milliárd Ft) fizettették ki hazánkkal a saját megszállásunk költségeit. Németország 1941–1945 között felhalmozott, teljes tőketartozása Magyarország felé így 6702,4 milliárd forint (17,51 milliárd euró). A háború befejezése óta eltelt idő törvényes késedelmi kamataival kiegészítve, a Magyarország felé fennálló teljes német adósság 47624,57 milliárd forint (124,417 milliárd euró). Ebben nincs benne a németek által 1944/45-ben fosztogatással és garázdálkodással okozott anyagi kár, sem az emberéletekben okozott hihetetlen pusztításuk.

Nyiff-nyaff

1) Felső középosztálybeli közéleti gondolkodók panaszkodása arról, hogy milyen szörnyű az élet azon a vidéki Magyarországon, ahol ők még sosem jártak.

2) Felső középosztálybeli közéleti gondolkodók panaszkodása arról, hogy milyen nehéz számukra az élet, hiszen néha nem sikerül olyan Jó Embernek érezni magukat, amilyennek szeretnék. (lásd még: deprimált régiók)

Pázmány Péter

Esztergomi érsek, bíboros, kiemelkedő képességű író és hitvitázó, a magyar katolikus megújulás legfontosabb alakja.

Pol Pot

Hírhedt és még baloldali körökben is közmegvetéssel övezett egykori kambodzsai kommunista diktátor, aki egyedüli kommunista diktátorként, betűről-betűre komolyan vette a kommunista ideológiát (talán még Észak-Korea vezető családjáról mondható el ugyanez). Az ő elutasításával azt üzenik a világ kommunistái és progresszívjei, hogy a nemes eszmének hirdetett kommunizmus csupán szövegelés, és azt a hatalomba avászkodó kommunisták mindig a személyes érdekeik szerint alkalmazzák. (lásd még: rizsföld)

Prónay Pál

Magyar katonatiszt (százados), lajtai bán, aki még az Őrvidék osztrák megszállásával szembeni, 1921-es ellenállás szervezése előtt komoly érdemeket szerzett az 1919-es kommunista rémuralom, a Tanácsköztársaság bűnözőinek felkutatásában és forgalomból kivonásukban. (lásd még: fadíszítés)

Régen volt, és akkor is csak kevés

Farkas Attila Márton és Puzsér Róbert független éttermiségiek önfelmentő válasza arra az érvelésre, hogy ők sem függetlenek, hiszen az impexes országrablásból meggazdagodott, MSZP-közeli oligarcha, Varga Zoltán lapjába, a 24.hu-ba írtak Varga Zoltán pénzéért. (lásd még: független éttermiségi)

Rizsföld

Ideális munkahely az éttermiség számára, ahol gyakorlattá fejleszthetik a nemes, egyenlősítő elméleteiket: mindenki a szükségleteitől függetlenül részesül az elégtelen fejadagokból. Nem vagyunk mi kirekesztőek, a szorgalmas munkát végző, következetes baloldali vezetőket elismerjük. (lásd még: Pol Pot)

Rossz vibe-ok

A woke progresszió hívőinek szembesítése a minden ideológiai igyekezet ellenére meglehetősen valóságos valósággal. A fogalom Charles Micheltől, az Európai Tanács elnökétől származik, aki azért panaszkodott Orbán Viktorra, mert a magyar miniszterelnök akadékoskodik; például rákérdez az EU emelkedett ideológiai ötleteinek megvalósítási módjára, és ezzel „elrontja az uniós tárgyalások hangulatát”.

Sárrét

A német tábornokok a Tavaszi ébredés hadművelet előtt nem hitték el a magyar vezérkari tiszteknek a magyarországi Sárrétről, hogy azért hívják Sárrétnek, mert sárosodásra hajlamos, különösen tavasszal. Azt hitték, hogy a Tigris II tank nem süllyed el ott. Elsüllyedt. Pedig kiszámolták. (lásd még: árjamatek)

Szatymaz

(lásd: fadíszítés)

Társadalomgyógyászat

A muciológusok és híveik legkártékonyabb alaptevékenysége, amikor a félműveltségükre és néhány lejárt szavatosságú kommunista elméletre alapozva próbálják megjavítani a világot. Törekvésük okai nem a világot valóban fenyegető gondok, hanem a saját szomorú, magányos, kudarcos, elrontott életük, amelynek a megjavítása sokkal nehezebb és munkaigényesebb, mint az egész világtól elvárni, hogy a társadalomgyógyász számára kellemesebb hellyé változzon.

Toxikus germanitás

A magyar lelkivilág, szokások, életmód és érdekek tudatos vagy rutinszerűvé vált feláldozása a német szokások, életmód és érdekek oltárán. Legfeltűnőbb megjelenési módja, amikor bizonyos elemek mindent megtesznek azért, hogy Magyarországot belesodorják Németország éppen soron következő katonai konfliktusába, illetve megakadályozzák Magyarország kiugrását abból. Ezzel szorosan összefügg az a magyarok körében a cáfoló tapasztalatok ellenére is megdöbbentően elterjedt meggyőződés, hogy a németek felsőbbrendűek. A toxikus germanitás – a hosszas osztrák-német gyarmatosítás hatására – penészgombaként szövi át és mérgezi az amúgy a germántól teljesen különböző magyar életfelfogást. Ennek leggyakoribb példái az iszonyúan túlbonyolított bürokrácia meg a rettenetes szakkifejezései, az élő és rugalmasan működőképes dolgok erőltetett kiegyenesítése, túlszabályozása, a szirupos–pántlikás nemzeti pátoszra való hajlam, a közkeletű „sírva vigad a magyar” hazugság, az önállóságára kényes magyar lelkialkat  jellemzőit (és így hatékony működését) figyelmen kívül hagyó, a németes feltétlen parancsvégrehajtásra alapuló szemlélet a társadalomban és a munkahelyi közegben.

Urbográfia

A budapesti és agglomerációs affektálás nyelvjárásait és előfordulási tájegységeit vizsgáló tudományág. A progresszió bárkit befogad, akár beleszületik családilag, akár beleköltözik egy vidéki településről az illető, ám feltétlenül a saját képére alakít. Nem lehet a világforradalomért aktivistáskodni affektálás nélkül. A progresszív affektálás nyelvjárásai ma már hamar beazonosíthatóak az urbográfiának köszönhetően. Ilyenek a Kazinczy utcai angolos hangsúlyozás és „c”-be hajló „t” hangok, a Bimbó úti sóhajtozó beszéd a más mássalhangzókhoz társított „h” hangokkal, a felháborodva orbánozó közlésekben a szóvégi szótagot megnyomó svábhegyi nyelvjárás, a Pesthidegkúttól a Zsámbéki-medencéig előforduló dühös, kiabálós, hakát idéző gesztusokkal kísért, harcias pózban előadott, csak felszólító módot ismerő nyelvjárás, illetve a Visegrádi–Victor Hugo–Pozsonyi utcák által határolt újlipóciai nyelvjárás sziszegő beszédje az erősen megnyomott „s” és „sz” hangokkal, jelezve ezzel a hallástávolságban lévő többi villásnyelvűnek, hogy a delikvens mind a párosodásra, mind a forradalomra készen áll. Az etyeki kesergő a legtipikusabb agglomerációs nyelvjárás, legfontosabb ismertetőjegye a világvége-fájdalommal átitatott, indokolatlan panaszkodás, amivel a beszélő jelzi, hogy ha valaki, akkor ő méltó mások sajnálatára, hiszen a nagy forgalom miatt nem ért ki időben az ügetőre az új lovával, ez pedig a vidékre költözött urbánus értelmiségivel szemben elkövetett legkomolyabb inzultusok egyike.

Újmúlt

Az önmagából kifordult, erkölcsi és szellemi kapaszkodóit elhagyó nyugati világban egyre gyakrabban fordul úgy a helyzet, hogy rosszul öregednek régebbi mondatok, kinyilatkoztatások, harsányan hirdetett politikai álláspontok; akár teljes addigi közéleti életművek tudnak roppant kényelmetlenné válni. Ilyenkor szomorú látvány a saját régebbi dolgait sután agyonhallgató vagy takargató, ám a politikából, illetve a médiából távozni ekkor sem szándékozó ember bukdácsolása. Az Ambrózy és Kurtz által üzemeltetett Újmúlt Kft. megoldást nyújt az ilyen helyzetekre, hiszen nincs az az ellentmondás múltbeli és jelenlegi értékrend, vélemény között, amelyet ne lehetne szinkronba hozni némi okosan megszerkesztett, arcpirítóan gátlástalan hazugsággal. De ez persze nincs ingyen, így még mindig nagyon sokan gondolják azt, hogy gagyi sufniújmúltakkal meg amatőrökkel legyártatott, silány minőségű újmúlttal is megúszhatják a hiteltelen, hazug, szolgalelkű szarházivá válást.

Védett stadion

A felcsúti Pancho Aréna, az 1944-es német megszállás idején a zsidóknak diplomáciai védelmet nyújtó házak mintájára. Amíg a progresszív magyarországi zsidóság hangadói gazdasági és kulturális bojkottot hirdettek Izrael ellen a Hamasz tömeggyilkossága után megindult hadművelet miatt, addig az izraeli futballválogatott az egyetlen olyan európai stadionban játszotta le a hátralévő hazai Európa-bajnoki selejtezőit, ahol a zsidók biztonságban vannak: Felcsúton.

Volhíniai tündérkert

Ukrajna mindenki által irigyelt, páratlan gazdagságának jelképe. Ha az oroszok elcsatolnák magukhoz a gazdag iparral és nyersanyaglelőhelyekkel, továbbá tengeri kijárattal bíró Kelet- és Dél-Ukrajnát, és esetleg Kárpátalja sorsa is más irányt venne, még mindig megmaradna a legeuropéerebb ország kezében Halics és Volhínia. Ezekben ugyan messze nincs olyan gazdasági potenciál, mint a déli és keleti tartományokban, viszont végtelenül teremnek bennük az oroszokkal, beloruszokkal, lengyelekkel, magyarokkal, románokkal egyaránt gyűlölködő, banderista lelkületű ukrán nacionalisták. Halicsnak legalább van egy Lembergje, a maga másfél évszázadnyi nyugatias időszakával, Volhínia viszont vegytisztán az ukrán tündérkert.

V.S.O.T. / Very Superior Old Trauma

A traumák évszázadokon át, nemzedékről nemzedékre érlelődnek, akár a kiváló szesz a tölgyfahordókban, és egyre bársonyosabb lecsengésű kifogásként szolgálnak a jelenben elkövetett simliskedésekre. Ablonczy Bálint református újságíró érvelése szerint történelmi oka van, hogy a több jobboldali politikust magával rántó bicskei pedofilügyet és kegyelmi ügyet követően sem mondott le Balog Zoltán a dunamelléki püspöki tisztségéről, és ez nem okoz tömeges felzúdulást a felekezeten belül. Az ok: a protestáns hittérítők 1674-es gályarabságra ítélése és a többi történelmi sérelem miatt olyan erős a reformátusokban az elnyomottság, az üldözöttség és a fenyegetettség érzése, hogy inkább minden körülmények közt összezárnak, még ilyen vállalhatatlan eseteket is bevállalva.

Wokesbund

A világháborús német haditechnikáért és német bármiért parttalanul rajongó, esetleg az egy szem sváb dédpapa miatt magukat német származásúként hirdető csodabogarak (lásd: toxikus germanitás) és az Oroszország elleni háborúért, illetve az abban való tevékeny német részvételért elszántan lelkesedő, a németek mellett való magyar felsorakozást követelő globalista woke–liberálisok korábban teljesen valószerűtlennek hitt egy platformra sodródása. A lassan egybeforrni látszó két csoport sokak szerint rendkívül távol állt egymástól, mégis mindenkori közös nevezőjük volt, hogy az adott idegen érdeket a magyar elé rangsorolták.

Zenebohóc

Önmagát színművésznek képzelő, de még a saját hétköznapjait is kacagtatóan túljátszó politikai aktivista. Nagymenő nemzetközi fajtája kávét árul, kisstílűbb belpesti verziója túlárazott kapucnis felsőt. Jellemző tévképzetük, hogy jól rappelnek.